OyunPress
Yönetici
- Konu Yazar
Bu kategori bilgisayar sistemlerinde yaşanan teknik sorunlar, donanım hataları ve yazılım problemleri hakkında yardım alınması ve çözüm paylaşılması için oluşturulmuştur. Paylaşımların düzenli ve faydalı olması için aşağıdaki kurallara uyulması gerekir.
Bu kuralların amacı Sistem Sorunları kategorisinin kullanıcıların teknik problemlerine çözüm bulabileceği yardım odaklı ve düzenli bir destek alanı olarak kalmasını sağlamaktır.
- Açılan konular bilgisayar sistemleriyle ilgili teknik sorunları içermelidir.
- Donanım hataları, sistem çökmesi, mavi ekran ve yazılım sorunları bu kategori içinde paylaşılabilir.
- Konu başlıkları sorunu açık ve anlaşılır şekilde ifade etmelidir.
- Yanıltıcı veya gereksiz büyük harf kullanılan başlıklar moderasyon tarafından düzenlenebilir.
- Aynı sorun için farklı kullanıcılar yeni konular açabilir.
- Yardım isteyen kullanıcıların sistem özelliklerini (işlemci, ekran kartı, RAM, işletim sistemi vb.) belirtmesi önerilir.
- Sorunun ne zaman ve nasıl ortaya çıktığı mümkün olduğunca detaylı şekilde açıklanmalıdır.
- Hata mesajları veya ekran görüntüleri paylaşılması sorunun çözümünü kolaylaştırabilir.
- Tartışmalar sırasında diğer kullanıcılara karşı saygılı bir dil kullanılmalıdır.
- Hakaret, provokatif yorumlar ve kışkırtıcı paylaşımlara izin verilmez.
- Yanıltıcı veya doğruluğu bilinmeyen teknik bilgiler paylaşılmamalıdır.
- Zararlı yazılım veya güvenilir olmayan program bağlantıları paylaşılmamalıdır.
- Spam içerik, reklam veya alakasız bağlantılar paylaşılmamalıdır.
- Sistem sorunlarına yönelik güvenilir çözüm yöntemleri paylaşılması teşvik edilir.
- Yazılım veya sürücü güncellemeleri hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapılabilir.
- Forum düzenini bozacak davranışlar moderasyon tarafından incelenebilir.
- Kurallara uymayan içerikler moderasyon ekibi tarafından düzenlenebilir veya kaldırılabilir.
Bu kuralların amacı Sistem Sorunları kategorisinin kullanıcıların teknik problemlerine çözüm bulabileceği yardım odaklı ve düzenli bir destek alanı olarak kalmasını sağlamaktır.